BiH

Proslava Dana Republike u Štutgartu

Proslava Dana Republike u Štutgartu
Foto: RTRS | Proslava Dana Republike u Štutgartu

​ŠTUTGART - Dan Republike Srpske - 9. januar biće proslavljen danas u Štutgartu u organizaciji Predstavništva Republike Srpske.

Svečanosti, koja će početi u 18.00 časova, prisustvovaće članovi delegacije Srpske - predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i poslanik u Narodnoj skupštini Srđan Todorović.

Ministar Klokić rekao je Srni da će sa proslave Dana Republike u Štutgartu biti poslata poruka da je Srpska opredijeljena ka miru i stabilnosti.

"Šaljemo poruku da se Dan Republike proslavlja i van teritorije Srpske", rekao je Klokić i dodao da će ove godine sva predstavništva Srpske u inostranstvu obilježiti ovaj praznik.

On je podsjetio da je Predstavništvo Republike Srpske u NJemačkoj prvo počelo sa proslavljanjem Dana Republike van teritorije Srpske.

Ministar Đokić je rekao da je zadovoljstvo biti među svojim ljudima koji su privrženi ideji Republike Srpske i koji u svojim granicama učestvuju i u političkom životu Srpske i pružaju podršku njenom demokratskom razvoju.

Delegacija Srpske juče se u Štutgartu sastala sa predstavnicima udruženja koja djeluju u Štutgartu, kao i sa privrednicima koji ovdje rade, a koji posluju zajedno i sa firmama iz Republike Srpske.

Đokić je rekao da će vlast u Republici Srpskoj nastaviti da pomaže i ohrabruje ljude koji žive u NJemačkoj da investiraju u Srpsku.

On je istakao da su aktivnosti građana Srpske koji borave u NJemačkoj svake godine sve vidljivije i da je evidentan konstantan rast kompanija i preduzeća.

Delegacija Srpske sastala juče u prostorijama Predstavništva u Štutgartu i sa predstavnicima Konzulata Srbije, koji redovno daju podršku institucijama Srpske i Predstavništvu Srpske u Štutgratu.

Sastanke je organizovao šef Predstavništa Srpske u Štutgartu Mićo Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije