BiH

RAK za pet miliona kupuje poslovne prostore u Banjaluci i Mostaru

RAK za pet miliona kupuje poslovne prostore u Banjaluci i Mostaru
Foto: Centralna banka BiH/Arhiva | RAK za pet miliona kupuje poslovne prostore u Banjaluci i Mostaru

BANJALUKA - Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH planira potrošiti sedam miliona maraka na kupovinu poslovnih prostora u Banjaluci i Mostaru, te opremanje postojećeg poslovnog prostora u Sarajevu.

U Oduci o načinu korištenja sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima RAK-a, a koja bi se uskoro trebala naći na sjednici Savjeta ministara BiH navedeno je da zaključno sa 31. decembar 2021. godine ima viška 16,7 miliona KM.  Od tog iznosa sedam miliona biće utrošeno na nabavku poslovnih prostora, i to tri miliona za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, dva miliona za kupovinu prostora u Mostaru te dva miliona za opremanje i adaptaciju postojećih kancelarija u Sarajevu.

Kako je navedeno u obrazloženju Odluke, planirana je kupovina poslovnog prostra u Banjalcui površine 500 metara kvadratnih po cijeni od 3.500 do 4.000 KM po kvadratu, a u tom prostoru bilo bi smješteno najmanje 27 zaposlenih.

"Pored kancelarijskog prostora potrebno je obezbjediti i prostor za održavanje sastanaka Savjeta Agencije, konferencijsku salu, prostor za rad i održavanje sjednica članova Savjeta Agencije sa teritorije Banjaluke, prostorije za arhivu, server salu, te kafe kuhinju te zajedničke prostorije. Posebno naglašavamo činjenicu da postoji i potreba za prostorom za smještaj visoko sofisticirane mjerne opreme i uređaja koji se koriste za potrebe monitoring aktivnosti Agencije na teritoriji koju pokriva ovaj sektor. Shodno navedenom, za nabavku poslovnog prostora u Banjaluci planiran je iznos od 2.250.000 KM", navedeno je u obrazloženju Odluke.

Takođe, za Regionalni sektor Banjaluka, planiran je iznos od 100.000 KM za kupovinu dva garažna parking mjesta. Preostali dio sredstava u iznosu od 650.000 KM planiran je za opremanje kancelarija, konferencijske sale, kao i sala za sastanke u Regionalnom sektoru Banjaluka te nabavku namještaja, računarske opreme, izgradnju i opremanje server sobe.

Kada je riječ o poslovnom prostoru u Mostaru, planirano je 2.000.000 KM koji će se u najvećem dijelu potrošiti na kupovinu poslovnog prostora od 450 kvadratnih metara po cijeni od 2.000 do 3.000 KM po kvadratu, a ostatak će biti utrošen na opremanje.

U Sarajevu, gdje se trenutno nalaze kancelarije RAK-a, biće potrošeno dva miliona i to za zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, rekonstrukciju mokrih čvorova te rekonstrukciju kompletnog ulaza portirnice itd...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije