BiH

RS mora spriječiti izborni inženjering

RS mora spriječiti izborni inženjering
RS mora spriječiti izborni inženjering

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić upozorio je, u razgovaru sa ambasadorom Njemačke u BiH Urlike Marijom Knoc, na novi Zakon o povratnicima u FBiH koji se uklapa u koncept koalicije nevladinih organizacija čiji je cilj dovođenje velikog broja birača koji ne žive u Srpskoj na predstojeće izbore u oktobru.

Radojičić je rekao da bi optimalno rješenje bilo usvajanje zakona na državnom nivou u što kraćem roku, ali da, ukoliko zakona nema, Republika Srpska mora pokušati da uredi ovo pitanje da bi spriječila izborni inženjering.

Na sastanku u Banjaluci, Knocova je danas izrazila posebno interesovanje za problematiku zakonskog uređenja pitanja prebivališta i boravišta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je upoznala Radojičića sa povećanim interesovanjem EU za događanje u BiH i razgovorima o politikama EU prema BiH pred naredne sastanke ministara inostranih poslova EU.

U saopštenju se navodi da Njemačka s povećanom pažnjom prati razvoj situacije u BiH, naročito nakon neuspjelih pregovora o provođenju presude "Sejdić-Finci" i nepostizanju dogovora o mehanizmu koordinacije o evropskim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije