BiH

RUGIP - jedna od najvažnijih institucija u Srpskoj

RUGIP - jedna od najvažnijih institucija u Srpskoj
Foto: N.N. | RUGIP - jedna od najvažnijih institucija u Srpskoj

JAHORINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) jedna od najvažnijih institucija u Srpskoj za očuvanje javnog interesa i zaštite prava građana, i najavio da će podržati određene prijedloge izmjena zakonske regulative u oblasti u nadležnosti geodetske uprave.

"Ovdje sam da podržim rad ove institucije i da im poželim uspješan rad sa našim građanima na terenu. Očekujem potencijal, i za dobar rad, i za traženje novih i uspješnijih metoda i praksi koje treba da budu primijenjene u radu RUGIP-a", rekao je Dodik nakon susreta sa predstavnicima RUGIP-a na Jahorini.

On je naglasio da je veoma važno da svi odgovorni u Upravi precizno prate primjenu zakonskih rješenja i signaliziraju na svaku praksu koja ne ide u prilog očuvanju javnog interesa Republike Srpske, kao i zaštite građana.

Prema njegovim riječima, posao zaposlenih u RUGIP-u je veoma težak i izložen kritici, ali isto tako i posao koji zahtijeva kvalitetno obrazovanje i stalno stručno usavršavanje.

"Vjerujem u sadašnji mendžment Uprave i daću podršku svim projektima koji idu u prilog jačanje njene uloge", naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović zahvalila je Dodiku za podršku i naglasila da će menadžment Uprave posebnu brigu voditi o kvalitetu rada i odgovornosti rukovodilaca.

"Naši suštinski problemi tiču se donošenja novih zakonskih rješenja, a u planu je i izmjena Pravilnika o sistematizaciji i organizaciji rada RUGIP-a. Predsjednik Dodik je podržao naš rad i dao nam vjetar u leđa za dalje korake, prije svega analizu kapaciteta kojima Uprava raspolaže i kada je riječ o kadrovima i planovima budućih aktivnosti", navela je Predragovićeva.

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je organizator godišnjeg sastanka rukovodstva i šefova područnih jedinica ove uprave na kojem će biti sumirani rezultati rada i utvrđene smjernice za dalji rad.

Uprava jednom godišnje organizuje zajednički sastanak rukovodstva i šefova svih 47 područnih jedinica.

Dodik razgovarao sa menadžmentom Olimpijskog centra

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je na Jahorini sa menadžmentom Olimpijskog centra "Jahorina", na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, razgovarao o rezultatima i efektima protekle zimske sezone.

Tokom razgovora bilo je riječi i o planovima za budući razvoj ove atraktivne turističke destinacije.

Sastanku u hotelu "Bistrica" prisustvovali su i članovi Nadzornog odbora centra, na čelu sa predsjednikom Nedeljkom Elekom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije