BiH

Radmanović: Traži se način za održavanje sjednice

Radmanović: Traži se način za održavanje sjednice
Foto: Arhiva | Radmanović: Traži se način za održavanje sjednice

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da su članovi Kolegijuma ovog doma u stalnom kontaktu i da pokušavaju naći način da organizuju održavanje sjednice parlamenta, ali da još nisu našli rješenje.

"Nas troje smo u stalnom kontaktu i razmatramo mogućnost za održavanje sjednice i koje mjere treba preduzeti povodom novonastale situacije. Nismo došli do konačnih rješenja jer je teško sazvati sjednicu, nije jednostavno napraviti onlajn sjednicu Predstavničkog doma", rekao je Radmanović.

Radmanović je istakao da Kolegijum može da se konsultuje i održi onlajn sjednicu, ali za održavanje sjednice Predstavničkog doma to nije jednostavno.

Osvrćući se na prijedlog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića, koji je danas u parlamentarnu proceduru uputio prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u po hitnom postupku kojim se omogućava donošenje privremene odluke kojom se rok za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a pomjera sa 10. u mjesecu do posljednjeg radnog dana u mjesecu, Radmanović je rekao da je riječ o ličnom Zvizdićevom prijedlogu.

"To je njegov lični prijedlog koji je danas došao i o kojem ćemo tek da razgovaramo. Smatram da se mora donijeti niz mjera koje će biti olakšica za privredu koja će tek ući u teško stanje poslije svega ovoga, ali ćemo vidjeti da li je to ono što predlaže Zvizdić", istakao je Radmanović.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić uputio je danas Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u u parlamentarnu proceduru, po hitnom postupku.

Zvizdić je naveo da se ovim zakonskim prijedlogom omogućava donošenje privremene odluke kojom se rok za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a pomjera sa 10. u mjesecu do posljednjeg radnog dana u mjesecu, saopšteno je iz parlamenta BiH.

"Ovakva odluka može važiti za period do 90 dana, a Savjet ministara može da je produži za još 90 dana", naveo je Zvizdić.

Zvizdić smatra da bi usvajanjem ove dopune Zakona o PDV-u bila ispunjena jedna od ključnih mjera koju od početka epidemije virusa korona od Savjeta ministara traži realni sektor i poslovna zajednica, a značajno bi pomogla u saniranju ekonomskih problema i zastoja privrednih djelatnosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije