BiH

Radmanović počasni građanin Banjaluke

Radmanović počasni građanin Banjaluke
Radmanović počasni građanin Banjaluke

BANJALUKA - Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH, kao poseban vid priznanja za djela i rad u svim oblicima stvaralaštva juče je primio nagradu "Ključ grada Banjaluke" s poveljom "Počasni građanin grada Banjaluke".

"Banjaluka je poseban i jedinstven grad. Pamtim je kada je bila deset puta manja. Samo takvi gradovi mogu se za jedan vijek razviti i do deset puta više", izjavio je Radmanović.

On je istakao da Banjaluku treba voljeti i naglasio da "one koji je ne vole, treba naučiti da je vole".

On je dodao da ova nagrada ne predstavlja priznanje samo njemu, već i drugim ljudima koji su zajednički radili na stvaranju boljeg društva i sredine.

"Ovo je nagrada i za sve one koji su radili sa mnom, prije svega u kulturi, novinarstvu, sportu i upravi", kazao je Radmanović.

Povodom Dana grada, koji je obilježen juče svečanom akademijom u Banskom dvoru, nagrada "Zlatni grb grada Banjaluke" dodijeljena je i Petru - Peri Popoviću za vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti sporta.

Plaketu grada dobili su Gradski tamburaški orkestar za ostvarenja iz oblasti kulture, Akcionarsko društvo "Čistoća" za ostvarenja u oblasti grada, kao i OŠ "Đura Jakšić" za ostvarenja u oblasti obrazovanja.

Udruženje građana "Prijatelji FK Borac" dobilo je plaketu za zalaganje u promovisanju sporta, kao i "Drvoprodeks" za izuzetna ostvarenja u oblasti privrede, dok je protojerej stavrofor Ratko Radujković dobio priznanje za izuzetna ostvarenja iz oblasti kulture, humanosti i tolerancije.

Za izuzetna ostvarenja u oblasti novinarstva i kulture plaketu grada dobili su Dragan Davidović, generalni direktor RT RS, dok je, pored ostvarenja iz oblasti novinarstva, za humanitarni rad posthumno odlikovana i Sanela Živković.

Zoran Dujaković plaketu je dobio za izuzetna ostvarenja u oblasti inovacija i ispoljene hrabrosti, a Dobrica Agatonović Aga za ostvarenja u oblasti kulture, dok je Mihajlo Rakita odlikovan za ostvarenja u oblasti umjetnosti. Jadranka Mudrenović plaketu je dobila za izuzetna ostvarenja u oblasti medija.

Nagrade Grada mladima dobili su Ana Komljenović, Aleksandar Pejaković, Aleksandra Bilanović, Omladinski savjet Banjaluke, a Skupština grada Banjaluka donijela je odluku da se uz Nagradu Grada mladima dodijeli i novčana nagrada od 1.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije