BiH

Radojičić: Na sljedećim lokalnim izborima, SNSD u još široj koaliciji

Radojičić: Na sljedećim lokalnim izborima, SNSD u još široj koaliciji
Foto: N.N. | Radojičić: Na sljedećim lokalnim izborima, SNSD u još široj koaliciji
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je vladajuća koalicija na nivou grada vrlo široka, ali očekuje da će ona za iduće lokalne izbore biti i proširena sa još nekim političkim subjektima.

“Mnogo političkih partija u gradu je imalo turbulencije, došlo je do cijepanja, nastajanja i nestajanja nekih gradskih odbora i neke političke partije su još u previranju. Očekujem da ćemo s proljećem na nivou grada moći da uđemo u razgovore o konceptu `Banjaluka 2025` i objedinjavanju većeg broja političkih partija na konceptu razvoja grada, koje onda treba da da i kandidature za narednu godinu”, rekao je Radojičić Srni.

On je istakao da je još suviše rano za isticanje kandidatura za gradonačelničku poziciju, ali da će Banjaluka sigurno biti svima interesantna.

“Neke najave koje slušamo pomalo liče na atletiku. U atletici na srednjim i dugim stazama imate takozvane zečeve koji trče trku da bi povukli nekog drugog, a onda taj drugi izleti kasnije kao glavni kandidat za pobjedu”, naglasio je Radojičić, koji je i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

Odgovarajući na pitanje da li je jedna od takvih i kandidatura predsjednika Gradskog odbora PDP-a Draška Stanivukovića, Radojičić je rekao da se ne želi baviti ni sa kim pojedinačno u ovom momentu.

“Svaki od 180.000 građana Banjaluke može da se kandiduje i da objavi da će biti kandidat, ali imam utisak da neki drugi čekaju iz pozadine da neko istrči trku za njih i napravi prostor na terenu, pa da oni onda uđu u trku”, kaže Radojičić.

Prema njegovim riječima, tim na čijem je čelu konceptualno radi sa vizijom Banjaluke za narednu deceniju.

“Koalicija političkih partija koja vodi Banjaluku je konceptualno usvojila strategiju i planove i radi na projektima koji su barem za narednih desetak godina”, istakao je Radojičić.

On je dodao da ti projekti, između ostalog, obuhvataju urbanu transformaciju centra grada, gradnju novog Zelenog mosta i mosta u Docu, modernog kongresno-konferencijskog centra, razvoj poslovnih zona i kandidaturu Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 4

geljo

Sjajno gradonačelniče! Kakav bogat politički pluralizam! Kako kvalitetno sučeljavanje političkih ideja! Da nam sad objasnite koje su to konkretno stranke? Kakve su njihove političke ideje i koncepti? Kako se te ideje poklapaju sa idejama vaše stranke pa ste odlučili da idete zajedno u predizbornu koaliciju? To je politička ideja: Samo da ostanemo na vlasti? Zar ne?

LažnePatriote

Trebace vam, jer dolazi DRASKO STANIVUKOVIC, i dzaba vam da sve stranke i papci vam se pridruze. :D Jos ostaje pokusaj osudjivanja Draska, ali ne mozete mu nista. Jedan momak od 25 godina bukvalno dominira politickom scenom, sve ostalo su papci i demagozi. A iako je kineska godina SVINJE, nece vam ni onaj PRASAC Stevani pomoci. :D

Nenad

Sram vas bilo gradonacelnice,pravda za Davida,a vi samo da vam je biti vlast, fuj,odvratno.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije