BiH

Radončić: Džaferović da ode pred građane koji protestuju ili neka da ostavku

Radončić: Džaferović da ode pred građane koji protestuju ili neka da ostavku
Foto: Nedžad Uglješa | Radončić: Džaferović neka ode pred građane koji protestuju ili neka da ostavku

SARAJEVO - Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH pozvao je danas bosnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića da podnese ostavku, ako nije u stanju da ode pred građane koji protestuju zbog ilegalnih migranata ili ako ne proglasi pakistanskog ambasadora u BiH personom non grata.

Radončić je naveo da je Džaferović, kako je kazao, nedržavnički podržao ambasadu Pakistana u BiH, koja je sistemski skrivala identitet hiljada ilegalnih migranata, i da je na taj način ohrabrio ilegalne migrante da hrle ka i u BiH, uz potpuno ignorisanje domaćih policijskih snaga.

"Nema rješavanja pitanja masovnih ilegalnih ekonomskih migracija bez promjene strateškog stava, čija je personifikacija trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović", napisao je Radončić na svom Instagram profilu.

Da je, kaže, počeo proces legalnih deportacija u skladu sa međunarodnim pravom - što je Radončić dok je bio ministar bezbjednosti BiH inicirao, situacija bi bila sigurno bolja.

Radončić je, kao ministar bezbjednosti BiH u Savjetu ministara insistirao na legalnoj departaciji migranata, a kada je naišao na otpor u Ambasadi Pakistana, što je podržao Džafervić, podnio je ostavku.

Uz punu podršku građanima koji protestuju u Krajini, Radončić poručuje da Džaferović napokon mora mrdnuti iz Sarajeva, otići pred građane koji su u strahu od ilegalnih migranata zaključani u svojim kućama.

"Ako se boji, neka ostane u Sarajevu i, za početak, proglasi personom non-grata pakistanskog ambasadora. Time bi pokazao da shvata ozbiljnost situacije i da počinje da štiti suverenitet i sigurnost Bosne i Hercegovine i pravo građana. Ako to neće, ima i treća opcija - neka da ostavku!", naveo je Radončić.

Uvjeren je da u Predstavničkom domu PSBiH - gdje se u slučaju ostavke bira njegov nasljednik - sigurno ima sposobnijih i odgovornijih političara iz SDA, stranke iz koje dolazi Džaferović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije