BiH

Pratite nas na Google news

Radončić i Zatler o unaprijeđenju saradnje i migrantima

Radončić i Zatler o unaprijeđenju saradnje i migrantima
Foto: Ministarstvo bezbjednosti BiH | Radončić i Zatler o unaprijeđenju saradnje i migrantima
N.N.

SARAJEVO - Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johan Zattler posjetio je danas ministara bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića, a tokom sastanka razgovarano je o nastavku saradnje, bezbjednosnoj situaciji i ubrzanju procesa evropskih integracija BiH.

Radončić i Zatler naglasili su važnost unaprjeđenja koordinacije i uključivanje svih nivoa vlasti za efikasnije upravljanje migrantskom situacijom u BiH.

Za približavanje BiH ka Evropskoj uniji te jačanje saradnje u borbi protiv zajedničkih bezbjednosnih izazova, veoma je važna i puna saradnja sa EUROPOL-om te je konstatovano da što hitnije treba uspostaviti kontakt tačku za saradnju sa ovom evropskom policijskom institucijom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije