BiH

Radončić više nije predsjedavajući Koordinacionog tijela za zaštitu i spašavanje

Radončić više nije predsjedavajući Koordinacionog tijela za zaštitu i spašavanje
Foto: Nedžad Uglješa | Radončić više nije predsjedavajući Koordinacionog tijela za zaštitu i spašavanje

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić neće više biti na čelu Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, potvrdio je to danas na pres-konferenciji

Radončić je rekao kako ne želi imati direktan doticaj s donacijama vezanim za epidemiološku krizu uzrokovanu širenjem virusa korona te kako Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje treba prepustiti stručnim menadžerima i humanitarcima.

Dodao je da je Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje završilo je stratešku etapu. On je naveo kako je ovo tijelo odmah popisalo sve potrebe dva entiteta i Brčko distrikta te organizovalo donatorsku konferenciju 23. marta.

"Kao što znate, tu je bilo 20 i više ambasadora i još toliko međunarodnih institucija koje se bave humanitarnim radom i pomoći. Nakon toga, predsjedavajući Zoran Tegeltija dobio je pismo od evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija, u kojem nas informiraju da smo dobili 80 miliona i 500 hiljada eura kao prvu pomoć EU, a mislim da smo na toj konferenciji obezbijedili još dvadesetak tako da je Koordinaciono tijelo uradilo strateški posao", rekao je Radončić.

Osim Radončića, članovi Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje su devet predstavnika Savjeta ministara BiH, pet predstavnika Vlade Republike Srpske, pet predstavnika Vlade Federacije BiH i dva predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije