BiH

"Razmotriti mogućnost povećanja ekonomske razmjene između BiH i Irana"

"Razmotriti mogućnost povećanja ekonomske razmjene između BiH i Irana"
Foto: predsjednistvobih.ba | "Razmotriti mogućnost povećanja ekonomske razmjene između BiH i Irana"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i novoimenovani ambasador Irana u BiH Golamreza Alimohamed Gelikan ocijenili su danas u Sarajevu da je pandemija virusa korona uticala na sve zemlje, da je odnijela veliki broj života, te ozbiljno narušila trgovinske i ekonomske odnose i razmjenu među zemljama.

Sagovornici su se saglasili da treba razmotriti mogućnost povećanja nivoa ekonomske razmjene između BiH i Irana, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je izrazio zadovoljstvo dobrim političkim odnosima, kao i činjenicom da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja.

Gelikan je, nakon predaje akreditiva, naveo da je Iran uvijek podržao i da će nastaviti da podržava stabilnost i razvoj BiH.

On je dodao da se odnosi BiH i Irana zasnivaju na međusobnom povjerenju i poštovanju, zajedničkim interesima i saradnji radi stvaranja bolje budućnosti za građane obje zemlje.

Gelikan je DŽaferoviću prenio pozdrave iranskog predsjednika Hasana Ruhanija i njegove želje za unapređenje odnosa sa BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije