BiH

Rodić (SPS): Podrška uvođenju termina femicid u zakonodavstvo

Rodić (SPS): Podrška uvođenju termina femicid u zakonodavstvo
Foto: Ustupljena fotografija | Rodić (SPS): Podrška uvođenju termina femicid u zakonodavstvo

​Predsjednica Foruma žena Socijalističke partije Srpske, Jelena Rodić, pohvalila je namjeru ministra pravde Republike Srpske, Miloša Bukejlovića, koji je tokom sjednice Narodne skupštine najavio uvođenje termina “femicid” u novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji će biti donesen.

“Žene, kao oslonac porodice, moraju imati efikasniju i vidljiviju zaštitu zakona i institucija. Nažalost, nasilje nad ženema i nasilje u porodici dešava se permanentno i posvuda, te nas iz tog razloga posebno raduju riječi ministra pravde koji je najavio uvođenje termina femicid u naš pravni poredak. Forum žena SPS-a podržava ovu inicijativu i kao partijska organizacija koja okuplja žene, uvijek ćemo se boriti za zaštitu prava žena”, izjavila je Jelena Rodić, predsjednica Foruma žena SPS-a.

Ministar Bukejlović je juče odgovarajući na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa" u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao da se u Srpskoj radi odgovorno kada je riječ o efikasnom zakonskom suzbijanju nasilja u porodici, pa i femicida, te je najavio uvođenje ovog termina u pozitivno zakonodavstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije