BiH

Pratite nas na Google news

SBB BiH pozdravio presudu Ratku Mladiću

SBB BiH pozdravio presudu Ratku Mladiću
Foto: N.N. | SBB BiH pozdravio presudu Ratku Mladiću
N.N.

SARAJEVO - Savez za bolju budućnost (SBB) BiH pozdravio je presudu Međunarodnog krivičnog tribunala, u kojoj je bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić proglašen krivim za brojne zločine nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom, uključujući za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te kojom mu je izrečena kazna doživotne robije.

Članstvo SBB-a, na čelu s predsjednikom Fahrudinom Radončićem, smatra da je svaka kazna za Mladića preblaga s obzirom na stotine hiljada njegovih žrtava, uključujući porodice ubijenih, ali, kako kažu, mir pronalaze u spoznaji da Mladić više nikada neće osjetiti blagodati slobode.

SBB izražava razočarenje što Tribunal, uz izuzeće sudije Orija, nije osudio Mladića i za genocid u Vlasenici, Prijedoru, Foči i drugim opštinama u Bosni i Hercegovini.

"Istovremeno, doživotna kazna zatvora za genocid u Srebrenici je još jedna potvrda da je Vojska Republike Srpske imala namjeru da fizički uništi Bošnjake", navode iz SBB-a.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije