BiH

SD BiH i DF zajedno na izbore

SD BiH i DF zajedno na izbore
Foto: N.N. | SD BiH i DF zajedno na izbore

TUZLA - U Tuzli je danas održana 4. redovna sjednica Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokracije (SPD), na kojoj je dogovoreno zajedničko djelovanje stranaka na lokalnim izborima 2020. godine.

Na izborima zajedno će nastupiti stranka Socijaldemokrati BiH i Demokratska fronta.

Kako je naglašeno, Pokret SPD je jedna šira platforma koja ima ulogu da okuplja sve lijeve stranke, a ne kao dosad što su neki izbjegavali ujedinjenje ljevice.

"SD BiH nije nastao s ciljem da djeluju lokalno, nego da ima širu ulogu. Svakako želimo da budemo dio okrupnjavanja ljevice u BiH jer samo tako smatramo da možemo biti balans tri etnički-nacionalno suprostavljene strane te da mi kao četvrti stub treba da budemogarant opstojnosti i boljeg života u BiH", rekao je Enver Bijedić, predsjednik SD BiH.

Pored Bijedića, potpredsjednik DF-a i član Predsjedništva SPD-a Dženan Đonlagić već duže vrijeme zagovara okrupnjavanje lijeve političke scene u BiH.

"Vjerujemo da Pokret SPD može biti platforma unutar koje će političke partije lijeve i građanske provicijencije naći svoj interes za zajednički nastup na predstojećim izborima. To znači da ćemo u ovoj platformi imati zajedničke kandidate u svim opštinama i gradovima za poziciju načelnika, odnosno gradonačelnika", rekao je Đonlagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije