BiH

SDA pozvao Bevandu da potpiše pismo namjere bez odgađanja

SDA pozvao Bevandu da potpiše pismo namjere bez odgađanja
Foto: N.N. | SDA pozvao Bevandu da potpiše pismo namjere bez odgađanja

SARAJEVO - Član Kolegijuma Doma naroda parlamenta BiH Bakir Izetbegović i član Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić pozvali su ministra finansija u Savjetu ministara Vjekoslava Bevandu da bez odgađanja potpiše Pismo namjere o aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i pošalje ga toj instituciji, saopšteno je iz SDA.

"Svi članovi Fiskalnog savjeta iz oba entiteta potpisali su Pismo namjere MMF-u, sa izuzetkom ministra Bevande i federalnog ministra Jelke Miličević, koji svoj potpis uslovljavaju političkim zahtjevima za koje nemaju nikakvo utemeljenje, niti valjan argument", dodaje se u saopštenju.

Aranžman sa MMF-om u ovim okolnostima je, kako se navodi, pitanje spasa ekonomije BiH, te pružanja urgentne pomoći građanima, za što su i namijenjena ova novčana sredstva.

Sjednica Fiskalnog savjeta BiH, na kojoj je trebalo ponovo da bude razmatrano Pismo namjere, danas nije održana zbog nedostatka kvoruma, odnosno jer nije prisustvovao nijedan predstavnik iz reda bošnjačkog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije