BiH

SDA predlaže Mirzu Ganića za premijera ZDK

SDA predlaže Mirzu Ganića za premijera ZDK
Foto: Ilustracija | SDA predlaže Mirzu Ganića za premijera ZDK

ZENICA - Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona danas je zvanično predstavio kandidate za mandatara i ministre u Vladi kantona.

Na osnovnu koalicionog dogovora Stranka demokratske akcije danas je jednoglasno za premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona predložila Mirzu Ganića, diplomiranog inžinjera saobraćaja i komunikacija iz Visokog, aktuelnog direktora BH Telecoma DD Sarajevo direkcije u Zenici i poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta predložen je Spahija Kozlić, prof. dr. sociologije iz Zenice, dok je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predložen Mirnes Bašić, diplomirani pravnik iz Kaknja.

Nebojša Nikolić, diplomirani ekonomista iz Zenice, predložen je za ministra pravosuđa i uprave, dok je za boračka pitanja predložen Fahrudin Čolaković, magistar politologije iz Olova.

Za Predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona predložen je Ćazim Huskić iz Žepča.

Za sada još nije poznat termin naredne Skupštine ZDK kada bi i zvanično trebalo da budu potvrđena ova imena glasanjem, s obzirom da SDA sa svojim koalicionim strankama ima većinu u Skupštini ZDK.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije