BiH

SDA traži da se imenovanje Božovića skine sa dnevnog reda Predstavničkog doma

SDA traži da se imenovanje Božovića skine sa dnevnog reda Predstavničkog doma
Foto: Ilustracija | SDA traži da se imenovanje Božovića skine sa dnevnog reda Predstavničkog doma

SARAJEVO - Adil Osmanović, predsjednik Kluba SDA u Predstavničkom domu BiH zatražio je danas na sjednici proširenog Kolegija Predstavničkog doma da se sa dnevnog reda sutrašnje sjednice skine imenovanje Mlađena Božovića.

Ovo je danas nakon sjednice rekao Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH.

"Klub SDA je zatražio da se ova odluka prolongira za narednu sjednicu i mi očekujemo da će ovlašteni predlagač povući ovaj prijedlog i ostaviti to za narednu sjendicu koja je  u februaru jer do tada imamo dovoljno vremena da se usaglasimo", rekao je Zvizdić.

Nenad Nešić (DNS), poslanik u Predstavničkom domu BiH kazao je da je ovo za njega nešto novo.

"Ponudili smo kandidata koji je prošao sve provjere. Gospodin Božović je prošao i jedne i druge provjere i ispunjava uslove da bude član Savjeta minsitara", kazao je Nešić iz čije stranke i dolazi prijedlog za Božovića.

Ističe da je u dogovoru koji je pravljen između stranaka dogovoreno da kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice bude nestranački, te da je to ispoštovano.

"Božović nije član Demokratskog narodnog saveza, niti i jedne političke stranke. Znači svi potrebni uslovi su ispunjeni da on bude imenovan u Savjet ministara", rekao je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije