BiH

Pratite nas na Google news

SDA traži da se imenovanje Božovića skine sa dnevnog reda Predstavničkog doma

SDA traži da se imenovanje Božovića skine sa dnevnog reda Predstavničkog doma
Foto: Ilustracija | SDA traži da se imenovanje Božovića skine sa dnevnog reda Predstavničkog doma
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - Adil Osmanović, predsjednik Kluba SDA u Predstavničkom domu BiH zatražio je danas na sjednici proširenog Kolegija Predstavničkog doma da se sa dnevnog reda sutrašnje sjednice skine imenovanje Mlađena Božovića.

Ovo je danas nakon sjednice rekao Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH.

"Klub SDA je zatražio da se ova odluka prolongira za narednu sjednicu i mi očekujemo da će ovlašteni predlagač povući ovaj prijedlog i ostaviti to za narednu sjendicu koja je  u februaru jer do tada imamo dovoljno vremena da se usaglasimo", rekao je Zvizdić.

Nenad Nešić (DNS), poslanik u Predstavničkom domu BiH kazao je da je ovo za njega nešto novo.

"Ponudili smo kandidata koji je prošao sve provjere. Gospodin Božović je prošao i jedne i druge provjere i ispunjava uslove da bude član Savjeta minsitara", kazao je Nešić iz čije stranke i dolazi prijedlog za Božovića.

Ističe da je u dogovoru koji je pravljen između stranaka dogovoreno da kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice bude nestranački, te da je to ispoštovano.

"Božović nije član Demokratskog narodnog saveza, niti i jedne političke stranke. Znači svi potrebni uslovi su ispunjeni da on bude imenovan u Savjet ministara", rekao je Nešić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije