BiH

SDP: Nije nas napustilo 50 članova

SDP: Nije nas napustilo 50 članova
Foto: N.N. | SDP: Nije nas napustilo 50 članova

BANJALUKA - Gradski odbor SDP-a u Banjaluci demantovao je informacije koje su prenijeli pojedini mediji da je ovu stranku napustilo pedesetak banjalučkih članova, koji se navodno nisu slagali sa politikom koja se kroz predizbornu kampanju plasira u javnosti.

Navodno, pojedini mediji su prenijeli da mnogi članovi SDP-a u Banjaluci ne žele da budu dio stranke koja nosioce vlasti RS naziva fašistima, zbog čega su i podnijeli zahtjeve za hitno iščlanjenje, na čelu sa dva člana Glavnog odbora, te da je SDP napustila i Azra Pašalić, koja je 2014. godine osvojila najviše glasova u okviru SDP-a u Srpskoj.

U SDP-u kažu da u posljednjem prljavom pokušaju diskreditacije SDP BiH i Gradskog odbora u Banjaluci, režim je u saradnji sa izbačenim članovima ove stranke falsifikovao potpise članova SDP-a da bi prikazao navo-dno iščlanjivanje i osipanje gradske organizacije.

"Napominjemo da su dva člana Glavnog odbora SDP-a izbačena iz stranke prije dva mjeseca zbog nedostojnog ponašanja, kršenja Statuta i vrijednosti partije", naveli su u Gradskom odboru SDP-a, naglašavajući da će zbog falsifikovanja potpisa pravni tim SDP-a podnijeti krivične prijave protiv počinilaca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije