BiH

SDS: Ekonomska politika nije usklađena sa budžetom RS

SDS: Ekonomska politika nije usklađena sa budžetom RS
Foto: Ilustracija | SDS: Ekonomska politika nije usklađena sa budžetom RS

"Program nove Vlade Republike Srpske predstavlja spisak lijepih želja, a ekonomska politika koju je Narodna skupština Srpske sinoć usvojila nije realna niti usklađena sa republičkim budžetom", smatraju u Srpskoj demokratskoj stranci.

"Imamo novu vladu, ali su običaji očigledno ostali stari. Ponovo se u ekonomskoj politici pojavljuju neispunjena obećanja iz ranijeg perioda vlasti kontinuiteta. Potrošačka politika i politika zaduženja su jedino što nudi i ova Vlada, u kojoj će, na sve to, u ovom sazivu sjediti ministri diskutabilnog profesionalnog i obrazovnog profila", navodi se u saopštenju SDS-a.

U ovoj stranci smatraju da Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. ne odgovara usvojenom budžetu Srpske, te da nisu ponuđena konkretna rješenja za dugogodišnje probleme sa kojima se suočava Republika Srpska.

"Kao što su masovni odliv radno sposobnog stanovništva, oporavak privrede i vraćanje ugleda republičkim institucijama, koje do sada nisu opravdale očekivanja, a za koje su izdvojena milionska sredstva iz džepova građana Republike Srpske", zaključuje SDS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije