BiH

SDS: Referendumi Dodiku služe da zatvori istrage u aferama

SDS: Referendumi Dodiku služe da zatvori istrage u aferama
Foto: N.N. | SDS: Referendumi Dodiku služe da zatvori istrage u aferama

BANJALUKA – Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je predsjednika RS Milorada Dodika da objasni "zašto je Tužilaštvo BiH obustavilo višegodišnju istragu protiv njega par dana uoči povlačenja odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH".

"Srpska demokratska stranka poziva Milorada Dodika da, umjesto što patetiše i glumi žrtvu jer je bio predmet istrage Tužilaštva BiH, javnosti objasni kako to da je Tužilaštvo BiH obustavilo višegodišnju istragu par dana uoči povlačenja odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH?”, stoji u saopštenju SDS-a.

Iz ove stranke su naveli da više nema sumnje da Dodiku ne smetaju Sud i Tužilaštvo, ni “nepravda prema onima koji su stvarali Srpsku”.

“Više je nego indikativno da su dvije korupcionaške afere u kojima je Dodik bio osumnjičen okončane nakon prvog odustajanja od referenduma 2011. godine, a da je treća u kojoj je Dodik osumnjičen okončana uoči drugog odustajanja od referenduma. Više nema sumnje da Dodiku ne smetaju Sud i Tužilaštvo BiH, niti nepravda prema onima koji su stvarali Republiku Srpsku, a danas su mete progona tih institucija, nego mu referendumi služe da zatvori istrage u aferema čiji je glavni akter”, saopšteno je.

Dalje navode da Dodik ima “dil” sa međunarodnom zajednicom da povuče odluku o referendumu.

“Javnost u Republici Srpskoj treba da zna da je jedina 'međunarodna okolnost' koja se promijenila od 2015. godine kada je drugi put raspisan referendum, Dodikov dil sa međunarodnom zajednicom da on povuče odluku o referendumu, kako bi istraga protiv njega bila zatvorena a optužnica odbačena. Najnovija trgovina nacionalnim interesima od strane Milorada Dodika, najsnažnija je poruka narodu u Republici Srpskoj da su za nacionalne interese srpskog naroda najopasniji korumpirani lideri koji su meta ucjena i Sarajeva i Brisela i Vašingtona", navodi se u saopštenju SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije