BiH

SDS: Tužilaštvo BiH sredstvo progona srpskog političkog i vojnog kadra

SDS: Tužilaštvo BiH sredstvo progona srpskog političkog i vojnog kadra
Foto: N.N. | SDS: Tužilaštvo BiH sredstvo političkog progona srpskog političkog i vojnog kadra

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje nastavak progona srpskih oficira od strane Tužilaštva BiH koji se još jednom, podigavši optužnicu protiv generala Savčića, pokazao kao sredstvo progona isključivo srpskog političkog i vojnog kadra, saopšteno je iz SDS-a.

"Da pravda ne postoji za srpske žrtve iz proteklog rata pokazalo se kada je Tužilaštvo BiH odbijalo da postupa kad god bi trebalo procesuirati zločine nad srpskim narodom a da je Tužilaštvo BiH sredstvo političkog progona pokazuje se ovih dana kada se bez ikakvog osnova podiže optužnica protiv predsjednika BORS-a generala Savčića", navodi se u saopštenju.

U SDS-u očekuju od nadležnih srpskih kadrova u Predsjedništvu BiH i u Savjetu ministara BiH da smjesta reaguju i zaustave progon časnih srskih oficira.

"Smatramo da je kompromitacija pravde od strane Tužilaštva BiH prevršila svaku mjeru i da je vrijeme da se otvori široki društveni dijalog o (zlo)djelima ove institucije nad nedužnim ljudima i zlostavljanje pravde koju ova institucija već godinama provodi", naveli su.

Podsjećamo, tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu zbog pomaganja u zločinu u Srebrenici protiv Milomira Savčića (60), predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije