BiH

SDS: Vladajuće stranke u RS pripremaju veliku izbornu krađu

SDS: Vladajuće stranke u RS pripremaju veliku izbornu krađu
Foto: N.N. | SDS: Vladajuće stranke u RS pripremaju veliku izbornu krađu
Dejan Šajinović Dejan Šajinović

SDS ima saznanja da vladajuće stranke u RS pripremaju veliku izbornu krađu zloupotrebom glasanja putem pošte, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On je rekao da je primijećeno da se identiteti građana koji žive u Njemačkoj zloupotrebaljavaju na način da se putem predstavništva RS u Beogradu njihovi glasovi koriste za određene stranke. Rekao je da je pristigao enormni broj prijava za glasanje putem pošte i da je povećan sa 50.000 na 125.000.

Šarović je rekao da SDS poziva Tužilaštva i sve ostale kontrolne organe da zaštite prava građana na slobodno glasanje. Rekao je da je u jednoj većoj lokalnoj zajednici u RS evidentirano da je ukradeno 120 identiteta, a da je jedna porodica otkrila da je lažno prijavljena za glasanje na lažnoj adresi u Novom Sadu.

"Narednih dana počećemo direktno da upiremo prstom u one koji krađom identiteta i fotokopijama ličnih karata zloupotrebljavaju cijeli izborni proces", rekao je Šarović.

Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a, pozvao je građane koji žive u inostranstvu da na stanici Centralne izborne komisije BiH provjere da li je došlo do krađe identitata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije