BiH

SDS osudio Dodikovu namjeru o smjenama u Sarajevu

SDS osudio Dodikovu namjeru o smjenama u Sarajevu
Foto: N.N. | SDS osudio Dodikovu namjeru o smjenama u Sarajevu

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je da osuđuje namjeru srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da smijeni sve Srbe u zajedničkim institucijama i Savjetu ministara.

Iz SDS-a je saopšteno da "Dodika nije zanimalo kako je ko radio u proteklom mandatu, niti je od nadležnih institucija tražio izvještaje na osnovu kojih bi mogao da procijeni rad Srba u Sarajevu".

"Jasno je da Dodik želi samo jedno - da sposoban kadar zamijeni stranačkim poslušnicima", smatraju u SDS-u.

Srpska demokratska stranka podsjeća da je Dodik svojevremeno bio i protiv povećanja budžeta zajedničkih institucija, a sad traži da se na račun Predsjedništva BiH sliju dodatni milioni.

"Dodik zaboravlja ono što je govorio, kao što je zaboravio da u zgradu Predsjedništva BiH neće ući ako na njoj ne bude zastava Republike Srpske. Zastave nije bilo, ali se umjesto nje stvorio zahtjev za dodatne milione koji povećavaju budžet Predsjedništva BiH. Dodiku očigledno više ne smeta ni Džaferović za kojeg je ranije govorio da je ratni zločinac. Time je Dodik rekao do čega mu je najviše stalo", stoji u saopštenju SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije