BiH

SDS tužio Golićevu, ona odgovara: To je politikanstvo

SDS tužio Golićevu, ona odgovara: To je politikanstvo
Foto: N.N. | SDS tužio Golićevu, ona odgovara: To je politikanstvo

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je juče Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv Srebrenke Golić, ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS i drugih službenika u tom resoru, zbog postojanja sumnje da su, kako tvrde, počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Golićeva smatra da je krivična prijava koju je SDS podnio protiv nje i drugih službenika u Ministarstvu zbog navodne zloupotrebe položaja "čisto politikantstvo i dio prljave predizborne kampanje koju ta partija već odavno vodi, grubo vršeći pritisak na sve segmente vlasti".

"SDS se pokušava legitimisati kao stranka u postupku Vulići protiv `Grand trejda`, što nije bio slučaj kada je njihov kadar dobijao dozvole od ovog istog resora za identične ili još komplikovanije slučajeve", rekla je Golićeva Srni.

"Mi smo prije nekoliko dana, izloženi neprimjerenom pritisku ove partije uoči ponovljenog postupka u predmetu Vulići protiv `Grand trejda`, javno saopštili da porodici Vulić ni ranije nisu povrijeđena prava, i da za to postoje valjani dokazi – zapisnici sa javnih saslušanja i troškovnik advokata koji ih zastupa, u kojem su obračunati troškovi zastupanja u ovom pravnom poslu", pojasnila je Golićeva.

Naime, u krivičnoj prijavi SDS-a stoji da su "Golić i druge osobe u ovom ministarstvu zloupotrijebili svoj službeni položaj u namjeri da preduzeću 'Grand trejd' d.o.o. Banjaluka, u vlasništvu Mile Radišića, pribave protivpravnu korist u vidu izdavanja građevinskih dozvola i lokacijskih uslova za poslovni objekt višemilionske vrijednosti. Onemogućile su Željku Vuliću, kao zainteresovanoj strani, da učestvuje u postupku i time izvršili povredu njegovih prava".

"Golić je iskorištavajući svoj službeni položaj vršila pritisak i nezakonito prejudicirala odluku organa uprave koja treba da se donese po presudama Vrhovnog suda RS i Okružnog suda u Banjaluci", tvrdi se u saopštenju SDS-a.

Mišljenja su i da je Golić "krajnje nezakonito, neprimjereno i neprofesionalno“ komentarisala odluke sudova u predmetima koji nisu okončani, ističući se pojedine sudije Vrhovnog suda RS "izdižu" iznad pravnog sistema tog bh. entiteta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije