BiH

SDS proslavila krsnu slavu

SDS proslavila krsnu slavu
Foto: Srna | SDS proslavila krsnu slavu

PALE - Svetom arhijerejskom liturgijom i lomljenjem krsnog kolača u hramu Uspenija Presvete Bogorodice, te polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i slavskim ručkom danas je na Palama svoju krsnu slavu - Petrovdan proslavila Srpska demokratska stranka (SDS).

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je novinarima da SDS danas po 29. put slavi svoju krsnu slavu - Svete apostole Petra i Pavla, kao jedan od najvažnijih datuma ove stranke od njenog osnivanja.

"Ovo je veliki praznik i za Republiku Srpsku i za naš narod. Smatram da je Petrovdan 1990. godine, kada je osnovan SDS, jedan od najvažnijih dana u istoriji Republike Srpske", istakao je Šarović.

On je ocijenio da je SDS "majka svih drugih političkih stranaka i pokreta u Republici Srpskoj" jer je, kako je naveo, od njega sve počelo i zbog toga ga treba baštiniti na najbolji mogući način.

Prema njegovim riječima, Petrovdan sve ljude dobre volje u Republici Srpskoj iznova raduje, okuplja i nadhanjuje na jedinstvo, uspjeh i napredak.

On je istakao da su Pale veoma važno mjesto ne samo za SDS nego i za cijelu Republiku Srpsku, jer je duboko ukorijenjeno u srcima svih srpskih patriota.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Miodrag Kovačević izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su Pale domaćin centralne proslave krsne slave SDS-a i napomenuo da su ova opština, SDS i Republika Srpska u posljednjih tridesetak godina tijesno povezani jer, kako je naveo, dijele zajedničku političku istoriju.

Visoki funkcioneri SDS-a Milan Miličević i Vukota Govedarica istakli su značaj i ulogu SDS-a u stvaranju Srpske, te u ime svojih stranačkih kolega potvrdili spremnost, volju, sabornost i odlučnost da SDS nastavi svoj put državnotvorne stranke, čiji je najvažniji cilj očuvanje Republike.

"SDS i srpski narod nemaju drugi put osim puta sabornosti i jedinstva, jačanja i očuvanja Republike Srpske", poručio je Govedarica.

Ovim stavovima pridružila se i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vesna Ećim-Zlojutro, saglasivši se sa rukovodstvom stranke da je SDS spreman da izvrši reforme koje su neophodne u Republici Srpskoj.

Ona je čestitala Petrovdan svim pravoslavnim porodicama čija je ovo krsna slava, kao i partijskim kolegama. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije