BiH

SDS želi da Banjaluku i Istočno Sarajevo poveže preko Zenice

SDS želi da Banjaluku i Istočno Sarajevo poveže preko Zenice
Foto: Srna | SDS želi da Banjaluku i Istočno Sarajevo poveže preko Zenice

TESLIĆ - Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a i načelnik opštine Teslić Milan Miličević izjavio je da će biti pokrenuta inicijativa za povezivanje Banjaluke i Istočnog Sarajeva preko Zenice.

Izjavu o zajedničkom djelovanju danas su u Očaušu kod Teslića, osim Miličevića, potpisali gradski menadžer Banjaluke Bojan Kresojević, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i savjetnik gradonačelnika Zenice Munib Huseinović.

Potpisana je izjava i protokol o zajedničkom djelovanju i saradnji o mogućnostima modernizacije putne komunikacije Maslovare-Očauš-Blatnica-Podjezera-Bistričak kojom bi se omogućilo saobraćajno povezivanje Banjaluke i Zenice i dalje prema istočnom dijelu Republike Srpske, prenosi Srna.

Izgradnjom ove putne komunikacije skratio bi se put između Banjaluke i Zenice na 131 kilometar, saopšteno je iz SDS-a.

U saopštenju se navodi da bi realizacija ovog projekta bila od neizmjernog ekonomskog značaja čime bi ovo područje postalo tranzitno kao najkraći put između ta dva grada i istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske.

"Ova saobraćajnica je od vitalnog interesa za ljude koji žive u tim područijima, ali ujedno i najkraći put između Banjaluke i Istočnog Sarajeva", dodaje se u saopštenju SDS-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije