BiH

"SIPA imala informaciju da je inspektor ugrožen"

"SIPA imala informaciju da je inspektor ugrožen"
Foto: Dražan Pozderović | "SIPA imala informaciju da je Bašić ugrožen"

GRADIŠKA - Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je SIPA u Mostaru imala određenog doušnika koji je imao informaciju da bi moglo doći do ugrožavanja policijskog inspektora i upravo je u toj informaciji pominjano ime Dalibora Railića.

Lukač je potvrdio da je Railić nalogodavac ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića i da mu je određen jednomjesečni pritvor u drugom predmetu - za organizovani kriminalitet i šverc teških droga.

"Međutim ta informacija je polovinom decembra lani bila u opticaju i na neki način proslijeđena kancelariji u Banjaluci ali zvanično nismo dobili tu informaciju. Nije se pominjalo konkretno ime, ali se pominjao Railić kao neko ko traži mogućeg izvršioca za ubistvo policajca", objasnio je Lukač.

On je kazao da ne zna zašto im ta informacija nije dostavljena na vrijeme, te da vjeruje da su mogli bolje reagovati i možda spriječiti ubistvo.

"Svakako ćemo provesti istragu i direktor je već reagovao po tom pitanju. Policijske i obavještajne agencije moraju razmjenjivati podatke", podvukao je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije