BiH

Žunić: Nema potrebe da Šarović ponovo pravi cirkus u NS RS

Žunić: Nema potrebe da Šarović ponovo pravi cirkus u NS RS
Foto: N.N. | SNSD: Nema potrebe da Šarović ponovo pravi cirkus u NS RS

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da je ova instititucija usvojila Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i da je svima jasno da bez odluke srpskog člana Predsjedništva BiH, a time i Skupštine nema približavanja članstvu u NATO.

Žunić je, reagujući na izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da je dostavljanjem Programa reformi BiH pokrenuta aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP) i da je potrebna hitna sjednica Narodne skupštine, istakao da SDS I PDP nisu glasali za Rezolucija koja je usvojena 2017. godine.

"Tada je bilo jasno kakav je stav SDS-a o NATO integracijama koje su počele 2005. godine kada su SDS i PDP bili većina u Narodnoj skupštini. Prvi dokument o NATO integracijama je potpisao nekadašnji član Predsjedništva BiH Borislav Paravac (SDS)", rekao je Žunić.

On tvrdi da je Šarović pročitao dokument iz prošle godine gdje se pominju BiH i Sjeverna Makedonija.

"Jasno je da Program reformi BiH nije Godišnji nacionalni program (ANP) koji je uslov za aktivaciju MAP-a. Ako Šarović ponovo pokušava da izmanipuliše javnost, a naročito da napravi cirkus kao na posljednjoj sjednici Narodne skupštine, kao i na onoj na kojoj smo usvajali Rezoluciju, mislim da nema potrebe za posebnu sjednicu", rekao je Žunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije