BiH

SNSD nakon sastanka u Laktašima: Značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH

SNSD nakon sastanka u Laktašima: Značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH
Foto: Avaz.ba | SNSD nakon sastanka u Laktašima: Značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH

BANJALUKA - Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara. Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na evropskom putu BiH, saopšteno je večeras iz SNSD-a.

Sastanak političkih lidera na nivou BiH održan je danas u Laktašima, a domaćin je bio SNSD.

"Politički lideri obavezali su se da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku", dodaju iz SNSD.

Na sastanku su učestvovali predsjednici političkih stranaka koje učestvuju u vlasti na zajedničkom nivou: Milorad Dodik (SNSD), Dragan Čović (HDZ BiH) i predsjednici stranaka trojke Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (NS).

Sastanak je bio zatvoren za javnost.

Dodik je nakon sastanka na društvenoj mreži X (Twitter) naveo da "kad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju."

"Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa nivoa BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tokom februara", naveo je lider SNSD-a.

Dragan Čović je pozdravio današnji konstruktivan sastanak lidera.

"Zajednički smo iskazali opredjeljenje da do kraja veljače finalizamo izmjene Izbornog zakona #BiH i nastavimo rad na svim prioritetima za otvaranje pregovora s EU. Dijalog domaćih političkih predstavnika ostaje ključan", naveo je na Twitteru lider HDZ-a BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije