BiH

SNSD o pravojnim formacijama: RS će biti sačuvana, znamo odakle 'vjetar duva'

SNSD o pravojnim formacijama: RS će biti sačuvana, znamo odakle 'vjetar duva'
Foto: N.N. | SNSD o pravojnim formacijama: RS će biti sačuvana, znamo odakle 'vjetar duva'

BANJALUKA - Iz SNSD-a danas su poručili javnosti, SDS-u i kreatorima pamfleta o navodnim paravojnim formacijama da će Republika Srpska biti sačuvana, bez obzira na neargumentovane optužbe.

Iz SNSD-a su saopštili da "dobro znaju odakle vjetar duva" i da će Srpska biti sačuvana, bez obzira na besmislice i gluposti koje su se čule u protekla dva dana.

"SDS se oglasio danas da bi po ko zna koji put dao puni doprinos neprijateljima Srpske, stranim agenturama i strukturama Bakira Izetbegovića, koji su kreirali pamflet o paravojnim formacijama s ciljem da umanje značaj 9. januara - Dana Republike i nanesu štetu Republici", navodi se u saopštenju iz SNSD-a.

Iz SNSD smatraju da je SDS, suočen sa činjenicama da je narod sa ponosom proslavio Dan Republike i svjesan da nema šanse na narednim izborima, "dobrovoljno preuzeo ulogu megafona Bakira Izetbegovića i stranih agentura u nadi da će tako zajednički diskreditovati vlast u Srpskoj što bi im pomoglo da dođu na vlast, blateći pri tome i sopstvenu državu - Republiku Srpsku".

SNSD smatra da SDS, "podgrijavajući izmišljenu priču o paravojnim formacijama, optužuje i diskredituje ne samo Srpsku, već i Srbiju i Rusiju, kako su to već osmislile zapadne agenture i bošnjačko obavještajno podzemlje u Sarajevu".

"Na takvoj vrsti netrpeljivosti prema aktuelnoj vlasti Srpske, SDS-u bi, nema sumnje, pozavidjeli i najveći neprijatelji Republike", ocijenili su iz SNSD-a.

SDS je danas pozvao nadležne u Republici Srpskoj da odgovore na pitanje kako je moguće da se "lica sa policijskim dosijeima" godinama pozivaju na prijem u Vladu Srpske povodom Dana Republike - 9. januara.

Iz SDS-a je saopšteno da se takva lica u medijima dovode u vezu sa teškim krivičnim djelima i da se na prijemu 9. januara nalaze u blizini štićenih ličnosti.

SDS je pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odgovore na pitanje kako je moguće da takva lica ove godine učestvuju u svečanoj paradi, što potvrđuju brojne fotografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije