BiH

SNSD-ovi odbornici napustili sjednicu Skupštine Stanari

SNSD-ovi odbornici napustili sjednicu Skupštine Stanari
Foto: N.N. | SNSD-ovi odbornici napustili sjednicu Skupštine Stanari

STANARI - Ne samo fotelja zamjenika načelnika najmlađe opštine, nego i stolice SNSD-ovih odbornika ostale su prazne nakon zasjedanja konstitutivne sjednice Skupštine opštine Stanari, na kojoj je za predsjednika lokalnog parlamenta izabran Denis Stevanović (SP), a za potpredsjednika Nebojša Kajganić (US).

Na dnevnom redu sjednice bile su predložene 44 tačke, a odbornici SNSD-a iz sale su izašli nakon desete.

Goran Jerinić, lider stanarskog SNSD-a, medijima je pojasnio zašto su odbornici te partije napustili zasjedanje.

"Smatramo da je ova sjednica veoma nepripremljena, nekorektno je predložen dnevni red i naši odbornici su predložili da se dnevni red podijeli na dva dijela, kako bi izvršili dodatne konsultacije i aktivno učestvovali u daljem radu. Ovim gestom mi ne želimo da damo legitimitet ovoj Skupštini, a ubuduće ćemo i te kako djelovati opoziciono, kada ćemo iznijeti još mnogo činjenica koje se odnose na pojedince iz skupštinske većine, a koji danas samo žele da, čisto radi svog komfora i komoditeta, budu u vlasti", poručio je Jerinić.

Odbornici Ujedinjene Srpske, SDS-a, SP-a i DNS-a, koji su ostali u sali i koji čine skupštinsku većinu, za predsjednika lokalnog parlamenta izabrali su Denisa Stevanovića (SP), doskora zamjenika načelnika opštine.

Na naše pitanje da li će mu posao biti teži ili lakši nego njegovom prethodniku, on je odgovorio:

"Pa, ukoliko uzmemo u obzir da je prošli saziv imao jednu zaista komotnu većinu, očekivalo bi se da će posao biti teži, ali je zaista u ovom trenutku to ne mogu garantovati, vidjećemo kako će teći same sjednice. Vjerujem da će svi djelovati u skladu sa načelima demokratije", kazao je Stevanović.

Potpredsjednik Skupštine u naredne četiri godine će biti Nebojša Kajganić, a pozicija zamjenika načelnika, koja je pripala SDS-u, ostaće upražnjena još neko vrijeme, jer predloženo kadrovsko rješenje te stranke nije dobilo zeleno svjetlo koalicije, a prema nezvaničnim informacijama, koplja se lome između dvije žene.

"Stav koalicije, a i moj stav je bio da se za zamjenika načelnika traže veće reference u odnosu na predložene, tako da će zamjenik načelnika biti izabran na sljedećoj sjednici Skupštine", izjavio je Radojica Ćelić, načelnik opštine Stanari (US).

On je zbog incidenta koji se dogodio prilikom potpisivanja koalicionog dogovora odlučio da angažuje zaštitarsku agenciju čiji su uposlenici stajali na ulazu u zgradu opštine.

Skupština broji 17 odbornika, osam mandata osvojio je SNSD, četiri Ujedinjena Srpska, po dva SDS i SP, jedan DNS, a u skupštinskim klupama će sjediti samo jedna dama, Željka Damjanović iz Ujedinjene Srpske. U prošlom sazivu bile su četiri odbornice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije