BiH

SNSD već dobio načelnika

SNSD već dobio načelnika
Foto: Nezavisne novine / Arhiva | SNSD već dobio načelnika

BANJALUKA - SNSD pred prijevremene izbore za gradonačelnike i načelnike koji će biti održani u nedjelju, petog februara u četiri grada i dvije opštine u BiH, već ima svog gradonačelnika.

Zvornik će ponovo pripasti SNSD-u jer je njihov kandidat Bojan Ivanović ujedno i jedini kandidat nakon što je doskorašnji gradonačelnik Zoran Stevanović podnio ostavku i prihvatio mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kada su u pitanju drugi gradovi, za poziciju gradonačelnika Tuzle bori se pet kandidata od kojih su čak tri nezavisna, Derviš Čičko, Mirnes Ajanović i Halid Žigić, dok je Zijad Lugavić kandidat SDP-a, a Omer Berbić Naše stranke.

U Bihaću nešto manje, četiri imena za poziciju gradonačelnika. Dva nezavisna, Damir Đug i Amarildo Mulić, dok je Adnan Hebibija kandidat SDP-a, a Hamdija Abdić SDA-a.

Gradonačelnik Srebrenika birat će se između dva kandidata i to Adnana Bijelića kojeg podržava koalicija NiP-Naša stranka- SDP i Nermina Tursića iz SDA.

Gradonačelnik Srebrenika biraće se između dva kandidata i to Adnana Bijelića kojeg podržava koalicija NiP-Naša stranka- SDP i Nermina Tursića iz SDA.

Pored toga, dva kandidata su i u utrci za načelnika opštine Vogošća i to Adnan Šerak iz Koalicije NiP-Naša stranka - SDP i Migdad Hasanović iz SDA.

I za načelnika opštine Bratunac su dva kandidata od kojih je jedan nezavisni i to Srđan Rakić, te Lazar Prodanović iz SNSD-a, prenosi "ATV".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije