BiH

SP: Đurković će dokazati da je nevin

SP: Đurković će dokazati da je nevin
Foto: N.N. | SP: Đurković će dokazati da je nevin

Opštinski odbor Socijalističke partije Ugljevik izrazio je uvjerenje da će uhapšeni major Vojske Republike Srpske i član te partije Ratko Đurković dokazati nevinost, ističući da će biti uz Đurkovića i njegovu porodicu.

Opštinski odbor SP osudio je hapšenje Đurkovića i način na koji su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH izvršili hapšenje 8. septembra.

"Riječ je o čovjeku koji je u 77. godini života i nikada nije odbio da se dobrovoljno odazove na pozive nadležnih organa", navodi se u saopštenju.

Iz te stranke ističu da je Đurković jedan od najuzornijih mještana Ugljevika, uzoran suprug, otac i djed, osnivač i istaknuti član SP, dugogodišnji predsjednik SUBNOR-a Ugljevik, antifašista i humanista.

"On je pokazao i dokazao o kavom čovjeku je riječ i za kakve društvene vrijednosti se zalaže. Takvom čovjeku se sigurno ne mogu staviti na teret djela ratnih zločina", poručili su ugljevički socijalisti.

U saopštenju se navodi da je Đurković po izbijanju građanskog rata pokazao veličinu čovjeka, te da je aktivno učestvujući u Vojsci Republike Srpske i rizikujući život stao u zaštitu svih građana na području opštine Ugljevik, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Iz SP dodaju da je on od prvog do posljednjeg dana rata bio aktivan vojnik Vojske Republike Srpske i stakao status borca prve kategorije u činu majora.

"Humanost Đurkovića najbolje je dokazana njegovim odnosom prema pripadnicima bošnjačkog naroda koji su u početku ratnih dešavanja bili nastanjeni na području opštine Ugljevik", zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora Socijalističke partije Ugljevik na čijem je čelu Vujo Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije