BiH

SP: Većina članstva OO SP u Gacku i Šamcu ostaju u ovoj stranci

SP: Većina članstva OO SP u Gacku i Šamcu ostaju u ovoj stranci
Foto: N.N. | SP: Većina članstva OO SP u Gacku i Šamcu ostaju u ovoj stranci

BANJALUKA - Većina članstva u opštinskim odborima Socijalističke partije (SP) u Gacku i Šamcu ostaju članovi ove partije i svoje aktivnosti će vezati za njen rad i njene programske ciljeve i ideje.

U današnjem saopštenju SP najoštrije osuđuje dezinformacije koje plasiraju u javnosti isključeni članovi ove partije, a koje govore o, kako kažu, navodnom prelasku i pristupanju OO SP Gacko i OO SP Šamac u redove SPS-a.

SP poziva građane Republike Srpske da, kako kažu, ne nasjedaju na takve dezinformacije.

"Izvršni odbor Glavnog odbora (IO GO) SP raspustio je Opštinski odbor ove partije u Gacku na sjednici održanoj 19. marta usljed antistatutarnog djelovanja rukovodstva tog odbora koji je svoje političko djelovanje vezao za bivšeg člana SP Maksima Skoku", navodi se u saopštenju.

Funkciju predsjednika OO u Šamcu, dodaje se u tekstu, obavlja Aleksandar Stanković kojeg je odbor SP u Šamcu jednoglasno podržao nakon smjene Stanimirovića zbog antipartijskog i antistatutarnog djelovanja.

Saša Stanimirović je bivši član i predsjednik OO Šamac SP koji je kao pojedinac pružio podršku takozvanom SPS-u, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije