BiH

SPS će podržati Grujičića na ponovljenim izborima u Srebrenici

SPS će podržati Grujičića na ponovljenim izborima u Srebrenici
Foto: N.N. | SPS će podržati Grujičića na ponovljenim izborima u Srebrenici

SREBRENICA - SPS će na ponovljenim izborima u Srebrenici podržati zajedničkog kandidata stranaka iz Republike Srpske Mladena Grujičića za načelnika opštine, a očekuje se i dobar rezultat liste SPS za skupštinu opštine, zaključeno je na sjednici Predsjedništva koja je danas održana u Srebrenici.

Rukovodstvo SPS razgovaralo je o aktuelnoj političkoj situaciji, te o mjerama i aktivnostima za dalji rast i jačanje partije, nakon odličnog rezultata koji je postignut na prvim izborima na kojima je učestvovala SPS. Određeni su koordinatori za sve izborne jedinice u Srpskoj koji imaju zadatak da pripreme i organizuju izbore u lokalnim odborima partije kao i da dodatno unaprijede organizaciju i aktivnosti partije u svim lokalnim zajednicama.

Nakon sjednice Predsjedništva, predsjednik SPS Goran Selak sa delegacijom rukovodstva i klubom poslanika SPS u NSRS sastao se s načelnikom Mladenom Grujičićem. Na sastanku je razgovarano o predstojećim ponovljenim izborima, ali i daljoj saradnji na podršci građanima Srebrenice.

"SPS će podržati kandidata iza kojeg stoje svi politički subjekti iz Republike Srpske. Za nas je to pitanje oko kojeg Srpska mora da ima zajednički stav i zato smo pozvali i svoje članove i sve građane i sve političke subjekte iz Srpske da podrže Mladena Grujičića. U narednim danima delegacija SPS će još jednom posjetiti Srebrenicu, gdje ćemo zajedno s našim kandidatima za Skupštinu opštine razgovarati sa građanima i tražiti podršku za naša rješenja za poboljšanje uslova života, podršku mladima i podršku demografskoj obnovi u Srebrenici i cijeloj RS", poručio je Selak.

Izbori u Srebrenici i za SPS su pitanje od nacionalnog značaja, a podrška zajedničkom kandidatu je simbol jasnog stava SPS da je Srebrenica, kao i svaka druga lokalna zajednica, potpuno integrisana u ustavno-pravni i administrativni sistem Srpske i da bilo kakve ideje koje idu u drugom pravcu moraju biti osujećene u startu. Jedinstven nastup stranaka iz Republike Srpske je zbog toga neophodan da bi se spriječio bilo kakav pokušaj da se manipulacijama i zloupotrebama Srebrenica iskoristi protiv interesa Srpske i njenih građana, istakao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije