BiH

Sabor SNSD-a u Doboju, Dodik jedini kandidat za predsjednika

Sabor SNSD-a u Doboju, Dodik jedini kandidat za predsjednika
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Sabor SNSD-a u Doboju, Dodik jedini kandidat za predsjednika

DOBOJ - Sedmi Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ biće održan danas u Doboju.

Na saboru će biti izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke.

Početak sabora zakazan je u 11 časova na Stadionu sportskih igara, najavljeno je iz SNSD-a.

"Trenutno imamo 202.000 članova. SNSD ima sa čime sa izađe pred narod jer su naši rezultati to dokazali. Naš cilj je da branimo interese Republike Srpske i to ćemo nastaviti, poručio je tim povodom Dodik juče.

Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke koja je održana u Banjaluci,  naglasio da je sve spremno za Sabor SNSD-a na kome će biti birano stranačko rukovodstvo.

"Izabran je 1.001 delegat za Sabor. Biće više od 1.500 naših simpatizera. Biraće se statutarna komisija, Glavni odbor i naravno predsjednik. Utvrdili smo definitivne liste naših odbora, konačan izgled naših izvještaja, imamo značajan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Mađarske, tu će biti naši koalicioni partneri iz Srpske i gosti iz stranaka iz FBiH", rekao je on.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Momčila Mandića, nekadašnjeg ministra pravde i policije Republike Srpske koji je rekao da je "Dodiku vrijeme da se povuče iz politike, da je osvetoljubiv, te da bi stranku trebalo da prepusti mlađim ljudima kao što je njegov sin Igor", predsjednik SNSD-a je rekao jo ovo:

"Jedini prijedlog koji je došao je prijedlog da predsjednik SNSD-a bude Milorad Dodik. Ako to odluči stranka da mene zamijeni moj sin, onda će to odlučiti stranka"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije