BiH

Pratite nas na Google news

Šabović, najmenadžer 2010, isključen iz SBBBiH zbog neplaćanja poreza

Šabović, najmenadžer 2010, isključen iz SBBBiH zbog neplaćanja poreza
Šabović, najmenadžer 2010, isključen iz SBBBiH zbog neplaćanja poreza
Fena

SARAJEVO - Poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Salih Šabović isključen je iz Saveza za bolju budućnost BiH.

"U skladu s čvrstim političkim opredjeljenjem da nadležni državni organi, ali i političke stranke, trebaju učiniti sve da se poreski dugovi uredno namiruju, a poreski dužnici i njihova imena transparentno objavljuju i sankcioniraju, Predsjedništvo SBB-a je donijelo odluku da iz članstva SBBBiH isključi Saliha Šabovića, poslanik u Skupštini TK-a. Po ispisu Poreske uprave Federacije BiH njegova firma 'Giprom' duguje enorman poreski iznos.

SBBBiH poziva i druge političke partije da slijede ovaj primjer, jer je poznato da su imena velikih poreskih dužnika dospjela u javnost zalaganjem upravo poslanika SBBBiH u Parlamentu FBiH.

SBBBiH je obećao građanima da se neće voditi stranačkom pripadnošću prilikom sankcioniranja svakog ko ne ispunjava poreske obaveze i to u slučaju Šabovića SBBBiH principijelno pokazuje. SBBBiH očekuje da Šabović vrati mandat poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona", stoji u saopštenju Saveza za bolju budućnost BiH.

Inače, direktor i vlasnik kompanije "Giprom" Tuzla Salih Šabović bio je dobitnik prestižnog priznanja "Najmenadžer 2010", koje mu je dodjelila Direkcija Agencije za izbor najmenadžera BiH i Evrope.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije