BiH

Pratite nas na Google news

Saglasnost za ratifikovanje ugovora sa "EBRD" za koridor "5C" u RS

Saglasnost za ratifikovanje ugovora sa "EBRD" za koridor "5C" u RS
Foto: N.N. | Saglasnost za ratifikovanje ugovora sa "EBRD" za koridor "5C" u RS
Srna

SARAJEVO - Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dala je saglasnost za ratifikovanje ugovora o grantu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na Koridor "5C" u Republici Srpskoj, dio jedan, te ugovora o slobodnoj trgovini sa Turskom.

Komisija je danas dala pozitivno mišljenje, te Domu naroda preporučila davanje saglasnosti za ratifikovanje velikog broja sporazuma, ugovora i protokola.

Članovi Komisije dali su saglasnost za ratifikovanje Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije, te sporazuma sa Vladom Austrije o razmjeni i međusobnoj zaštiti klasifikovanih podataka i Vladom Turske o vojno-finansijskoj saradnji, saopšteno je iz ove komisije.

Komisija je odgodila izjašnjavanje o Protokolu o izmjenama i dopunama Protokola između Savjeta ministara i Vlade Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina-zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu i Rijadu, a od nadležnog ministarstva zatražila je potpuniju informaciju o ovom protokolu.

Članovi Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije izabrali su danas Marinu Pendeš za prvog zamjenika predsjedavajućeg ove komisije, a Dušanku Majkić za drugog zamjenika, te utvrdili prijedlog članova grupa prijateljstva Parlamentarne skupštine iz Doma naroda.

Komisija je danas primila k znanju veliki broj izvještaja o međunarodnim aktivnostima komisija i delegacija Parlamentarne skupštine BiH. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije