BiH

Šarović: Borel bio zbunjen, nisam siguran da je razumio gdje je došao

Šarović: Borel bio zbunjen, nisam siguran da je razumio gdje je došao
Foto: N.N. | Šarović: Borel bio zbunjen, nisam siguran da je razumio gdje je došao

SARAJEVO - Žozep Borel je u nekim stvarima bio zbunjen i nisam siguran da je razumio gdje je došao, poručio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke nakon sastanka sa Žozepom Borelom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

Razgovor je održan u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu, zajedno sa ostalim liderima opozicije iz Republike Srpske i Federacije BiH, a nakon toga i sa čelnicima vodećih partija, SNSD, HDZ i SDA Miloradom Dodikom, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

"U nekim stvarima Borel je bio potpuno zbunjen, čak ni neka ustavna ograničenja nije shvatao i nisam baš siguran da je uopšte razumio gdje je došao", rekao je Mirko Šarović, nakon sastanka sa Borelom.

Lider SDS-a prokomentarisao je sastanak Borela sa liderima SNSD-a, SDA i HDZ-a, koji je u toku.  

"Ja sam mu tokom razgovora prenio da će oni računati na njegovu neodlučnost, ali mislim da nije dovoljno shvatio ni da će ga oni s kojima sada razgovara prevariti i obmanuti. Oni će ga ostaviti u uvjerenju da su oni za evropski put", poručio je Šarović i dodao:

"Oni koji vode BiH u zadnje tri godine, sa njima nema nikakvog napretka i šansa da oni što prije odu je jedina nada za ovu zemlju. Najneprijatnije što smo čuli u razgovoru je najava da neće biti finansijskih projekata iz evropskih fondova. To loše i odraziće se na građane", rekao je Šarović.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić je rekao nakon sastanka da će BiH imati blagonaklonost Evropske unije.

"Današnji sastanak je trebao poslužiti kao stimulans za sve da bi se obaveze završile što prije. Poruke su onakve kakve smo i očekivali. Poruke su da će EU posvetiti više pažnje na BiH, da ćemo imati jednu blagonaklonost još energičniju i da se moraju riješiti strateška pitanja, izmjene izbornog zakona, normalizacija hrvatsko-bošnjačkih odnosa i drugih", rekao je Radončić.

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da ovo treba biti stimulans za sve u BiH da se obaveze završe i da se sutra nastave pregovori o izmjenama izbornog zakona. On je naveo da se od zvaničnika BiH očekuje da rade na iznalaženju rješenja u skladu sa evropskim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije