BiH

Šarović: Nećemo podržati Dodikov veto

Šarović: Nećemo podržati Dodikov veto
Foto: N.N. | Šarović: Nećemo podržati Dodikov veto

BANJALUKA – SDS će učestvovati u radu posebne sjednice Narodne skupštine RS o angažovanju agencije za nadgledanje izbora, ali neće podržati veto koji je tražio Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On je rekao da se radi o ugovoru koji nema status međunarodnog karaktera, te da ovo pitanje pokreću "samo oni koji se boje i žele da kradu na izborima".

Šarović je rekao da se radi o agenciji koja je u BiH i regionu prisutna više od 20 godina, tvrdi da ju je koristio i Dodik u ranijem periodu, te je naglasio da je cilj da se spriječi izborna krađa i zloupotreba državnih resursa. Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a, je rekao da je Dodik skupštinu pretvorio u cirkus, te da je siguran da će SNSD "kupiti papke" koji će glasati za ovaj veto.  

Narodna skupština razmotriće danas na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES), veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije