BiH

Šarović: Nije razmatrano kadrovsko rješenje za državni zatvor

Šarović: Nije razmatrano kadrovsko rješenje za državni zatvor
Foto: N.N. | Šarović: Nije razmatrano kadrovsko rješenje za državni zatvor

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je da na današnjem sastanku Kolegijuma Savjeta nije bilo riječi o kadrovskom rješenju za državni zatvor u Istočnom Sarajevu.

"Nije kadrovsko pitanje osnovni problem, govorili smo o implementaciji i narednim koracima o zatvaranju privremenog aranžmana, odnosno privremene implementacione jedinice, pitanjima finansiranja u prva tri mjeseca ove godine, datumu početka rada nove institucije i prvim koracima koji treba da se dese", rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

Ističući da je riječ o složenom sistemu koji tek treba da bude uspostavljen Šarović je izrazio uvjerenje da je u načelu postignut određeni dogovor o početku zatvaranja implementacione jedinice i početku rada nove institucije.

On je potvrdio da je u svim dosadašnjim razgovorima o kadru u državnom zatvoru insistirao da prvi čovjek u tom menadžmentu bude iz reda srpskog naroda.

"To nije ništa sporno, ali to pitanje danas nije bilo ni na koji način tretirano", naveo je Šarović.

Na jučerašoj sjednici Savjeta ministara u tehničkom mandatu skinuta je sa dnevnog reda Olduka u vezi sa početkom rada državnog zatvora i dogovoreno da se održi sastanak Kolegijuma u vezi sa ovim pitanjem.

Ministar pravde u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu Josip Grubeša danas je članove Kolegijuma Savjeta, koji uz predsjedavajućeg Denisa Zvizdića čine i njegovi zamjenici Šarović i Vjekoslav Bevanda, informisao o hodogramu aktivnosti za stavljanje u funkciju državnog zatvora u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije