BiH

Pratite nas na Google news

Šarović: Tužba protiv Dodika i svih koji su prisluškivali poslanike

Šarović: Tužba protiv Dodika i svih koji su prisluškivali poslanike
Foto: N.N. | Šarović: Tužba protiv Dodika i onih koji su nelegalno prisluškivali poslanike
N.N.

BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović rekao je da će uputiti tužbu protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i svih onih koji nelegalno prisluškuju narodne poslanike.

"Ovo je nezabilježen slučaj, prvo javno priznanje visokog funkcionera za prisluškivanje opozicije i nakon Makedonije drugi put u regionu da postoje dokazi i priznanje da vlast prisluškuje opoziciju", istakao je Šarović.

Kaže, da to što se sinoć dogodilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske je dramatičan pečat jučerašnjeg zasjedanja.

"Član Predsjedništva BiH je u zvaničnoj instituciji dao priznanje da prisluškuje opoziciju. Čak se javno obratio i ministru unutrašnjih poslova po tom pitanju", kazao je Šarović.

Šarović ističe da je došlo vrijeme da sa funkcija odu oni koji varaju, sistemski kradu i nemaju šta da ponude.

"Došao je trenutak da pobjede bolji, koji imaju program i projekte i koji su normalni. Vrijeme je da se okupimo oko jedne šire koalicije i najboljih kandidata i pobjeda na lokalnim izborima neće izostati", naglasio je predsjednik SDS-a.

On je rekao da su se tokom vanrednog stanja "redale afere jedna za drugom" i da je novac najmanje korišten za zdravstvo i zaštitu od pandemije a više za javne nabavke i kupovinu informacionih sistema.

"Javljaju se potencijalno ogromne afere sa poljskom bolnicom i drugim nabavkama. Vidimo da su i brojke zaraženih u Republici Srpskoj dva puta veće nego u Federaciji BiH a to i laiku izgleda veoma neobično. To pokazuje da mjere nisu dale rezulate i da je vanredno stanje samo iskorišteno za brojne sumnjive poslove. Ministar Šeranić koji je na početku davao optimizam je negdje sklonjen i marginalizovan a pojavljivao se samo jedan čovjek", pojasnio je Šarović.

Govoreći o radu Savjeta ministara BiH predsjednik SDS je kazao da je postojeći saziv izvršne vlasti u BiH najgori u istoriji.

"Oni nas iz dana u dan iznenađuju novim personalnim sazivom koji nije kredibilan i nemaju kapacitet da rade uspješno svoj posao, nemaju nikakvih rezulata, niti bilo kakve ozbiljne vizije. Smatram da je Savjet ministara davno sazreo za rekonstrukciju ili da što prije ode u istoriju", zaključio je Šarović.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije