BiH

Šarović nezadovoljan konceptom londonskog skupa

Šarović nezadovoljan konceptom londonskog skupa
Foto: N.N. | Šarović nezadovoljan konceptom londonskog skupa
Srna

TREBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da je nezadovoljan konceptom Samita u Londonu, jer pitanja koja su dominirala nisu bila ekonomska, već politička, te u vezi sa migracijama i bezbjednošću.

Šarović je danas novinarima u Trebinju rekao da se na prvom dijelu Samita na neki način odstupilo od koncepta koji je bio u Trstu prošle godine, u Parizu pretprošle godine i na samitima koji su održani prije tri-četiri godine.

"Mislim da prioriotet svakog samita za zapadni Balkan treba da budu regionalni projekti, povezivanje zemalja zapadnog Balkana kako bi se približili jedni drugima i svi zajedno što prije približili EU", naveo je Šarović.

On je istakao da je to do sada rekao na više mjesta i da će to sutra reći i specijalnom predstavniku EU u BiH Lars-Gunaru Vigemarku.

Šarović je napomenuo da projekti koje je Evropska komisija podržala, a koje je kandidovala BiH, nisu nikakva novost.

On je dodao da je tu riječ o nekim dionicama koje su dogovarane sa međunarodnim finansijskim institucijama i sada su samo objelodanjene.

"Nisam učestvovao u dijelu pripreme londonskog samita. Snažno se zalažem da Republika Srpska ima ravnopravan tretman, da u programima bude projekata i iz Federacije i Republike Srpske i da uz ove dionice imamo i dionice koje se grade na Koridoru `Pet ce` u Srpskoj", rekao je Šarović.

Evropska komisija podržala je juče na Samitu u Londonu sva tri infrastrukturna projekta koja je kandidovala BiH ukupne vrijednosti 275 miliona evra, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Riječ je o projektima na Koridoru "Pet ce" u sekcijama Tarčin-Konjic i Buna-Počitelj ukupne vrijednosti 150 miliona evra i jednom projektu tehničke pomoći na ovom koridoru u iznosu 125 miliona evra.

BiH je dobila i grant sredstva u iznosu od pet miliona evra i 38 miliona evra.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije