BiH

Sastanak HDZ-a i SDA: Saglasnost o izmjeni strukture Vlade FBiH

Sastanak HDZ-a i SDA: Saglasnost o izmjeni strukture Vlade FBiH
Foto: Facebook HDZ | Sastanak HDZ-a i SDA: Saglasnost o izmjeni strukture Vlade FBiH

SARAJEVO - Delegacije HDZ-a BiH i SDA, predvođene predsjednicima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, održale su danas sastanak u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Teme razgovora bile su provođenje izbora u Gradu Mostaru, uspostava vlasti u Federaciji BiH, izmjene strukture Vlade FBiH i implementacija odluka i presuda Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu, koje se odnose na izmjene izbornog zakonodavstva, saopštio je HDZ nakon sastanka.

"Dogovoreno je da se nastavi intenzivan rad na pronalaženju rješenja za održavanje lokalnih izbora ove godine u Mostaru. Visok stepen saglasnosti postoji i o izmjeni strukture Vlade FBiH koja podrazumijeva osnivanje novih i spajanje postojećih ministarstava, kako bi se poboljšala funkcionalnost izvršne vlasti. Dvije stranke će nastaviti usuglašavati načela i stavove oko izmjena Izbornog zakona, uzimajući u obzir odluke Ustavnog suda BiH i presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije