BiH

Saudijska Arabija donira dva miliona dolara za bezbjednost skladištenja municije u BiH

Saudijska Arabija donira dva miliona dolara za bezbjednost skladištenja municije u BiH
Foto: N.N. | Saudijska Arabija donira dva miliona dolara za bezbjednost skladištenja municije u BiH
Fena

Kraljevina Saudijske Arabije donacijom od dva miliona USD doprinosi većoj sigurnosti skladištenja municije u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanjem ugovora u iznosu od dva miliona USD između Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) osiguraće se završetak infrastrukturnih unapređenja na lokaciji skladištenja municije "Kula" u Mrkonjić Gradu i "Teufik Buza Tufo" u Visokom.

Ceremonija potpisivanja ugovora biće upriličena danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevo.

Nakon potpisivanja ugovora, izjave za medije će dati ministar odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah bin Mohamed Mominah i rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH) Sezin Sinanoglu.

Sredstva koja je osigurala Kraljevina Saudijske Arabije za nastavak finansiranja projekta "EXPLODE+" će omogućiti provođenje neophodnih infrastrukturnih i bezbjednosnih intervencija na navedenim lokacijama, te doprinijeti sveukupnom povećanju sigurnosti skladištenja i efikasnoću upravljanja zalihama naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za koje su nadležni Ministarstvo odbrane BiH (MO BiH) i Oružane snage BiH (OS BiH).

Projekt "EXPLODE+", kao multidonorsku platformu, provode Ministarstvo odbrane BiH i UNDP, uz podršku Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Holandije, Kraljevine Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Saudijske Arabije i EUFOR-a. Projekt EXPLODE+ je nastavak projekta EXPLODE kojeg je finansirala Evropska unija od 2013. godine, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MOBiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

Tntb

donira Bakiru i savezu za promjene za izbore jer su joj naredile SAD i V. Britanija najveći srpski neprijatelji

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije