BiH

Saudijska Arabija donira dva miliona dolara za bezbjednost skladištenja municije u BiH

Saudijska Arabija donira dva miliona dolara za bezbjednost skladištenja municije u BiH
Foto: N.N. | Saudijska Arabija donira dva miliona dolara za bezbjednost skladištenja municije u BiH
Fena

Kraljevina Saudijske Arabije donacijom od dva miliona USD doprinosi većoj sigurnosti skladištenja municije u Bosni i Hercegovini.

Potpisivanjem ugovora u iznosu od dva miliona USD između Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) osiguraće se završetak infrastrukturnih unapređenja na lokaciji skladištenja municije "Kula" u Mrkonjić Gradu i "Teufik Buza Tufo" u Visokom.

Ceremonija potpisivanja ugovora biće upriličena danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevo.

Nakon potpisivanja ugovora, izjave za medije će dati ministar odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah bin Mohamed Mominah i rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH) Sezin Sinanoglu.

Sredstva koja je osigurala Kraljevina Saudijske Arabije za nastavak finansiranja projekta "EXPLODE+" će omogućiti provođenje neophodnih infrastrukturnih i bezbjednosnih intervencija na navedenim lokacijama, te doprinijeti sveukupnom povećanju sigurnosti skladištenja i efikasnoću upravljanja zalihama naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za koje su nadležni Ministarstvo odbrane BiH (MO BiH) i Oružane snage BiH (OS BiH).

Projekt "EXPLODE+", kao multidonorsku platformu, provode Ministarstvo odbrane BiH i UNDP, uz podršku Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Holandije, Kraljevine Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Saudijske Arabije i EUFOR-a. Projekt EXPLODE+ je nastavak projekta EXPLODE kojeg je finansirala Evropska unija od 2013. godine, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MOBiH.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Tntb

donira Bakiru i savezu za promjene za izbore jer su joj naredile SAD i V. Britanija najveći srpski neprijatelji

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije