BiH

Savanović: Oslobađanjem zločinca pokazano nepoštovanje srpskih žrtava

Savanović: Oslobađanjem zločinca pokazano nepoštovanje srpskih žrtava
Foto: N.N. | Savanović: Oslobađanjem zločinca pokazano nepoštovanje srpskih žrtava

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je Srni da je Sud BiH oslobađajući ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića danas pokazao nepoštovanje prema srpskim žrtvama, ali da ne iznenađuje takav postupak, s obzirom na selektivnu pravdu u BiH.

Savanović je rekao da je pogažen svaki moral, ljudskost i poštovanje prema žrtvama i da je riječ o bezobraznom potezu Apelacionog vijeća, s obzirom na to da je "oslobodio dokazanog zločinca koji je palio kroz Podrinje i ubijao Srbe".

"To provocira sve ljude i žrtve i pokazuje koliko se ne poštuju žrtve u BiH, odnosno u pravosuđu u kojem pod hitno treba da se prave reforme, da pravosudne institucije nekome odgovaraju", rekao je Savanović.

On je rekao da je u BiH odavno na sceni selektivno suđenje jer se sudi samo Srbima, ali ne zločincima iz bošnjačkog naroda.

"Tu ne može da bude funkcionalnosti BiH. Pravosuđe je jedna rasuta institucija koja ne radi kako bi trebalo, koja je izgubila svaki smisao", ocijenio je Savanović.

Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo je danas ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu kojom su Orić i Muhić oslobođeni optužbi za ratne zločine počinjene nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije