BiH

Savčić: Palmer prijeti na bahat i ohol način

Savčić: Palmer prijeti na bahat i ohol način
Foto: N.N. | Savčić: Palmer prijeti na bahat i ohol način
Srna

BIJELJINA - Predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da EU bez Republike Srpske nije potrebna ni njemu ni njenom narodu, te istakao da zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Europu i Euroaziju Metju Palmer prijeti na bahat i ohol način onima koji ovdje žive.

Savčić je rekao Srni da su njihove poruke uvijek oblici prijetnje, a usmjereni su samo za ispoljavanje njihovih interesa.

"Oni ne ispoljavaju interese nas koji živimo na ovim prostorima. Njihov je interes da bude kako oni žele", dodao je Savčić komentarišući izjavu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjua Palmera prema zvaničnicima Republike Srpske.

On je istakao da je neprimjereno da se na ovakav, prilično bahat i ohol način prijeti nekome ko je ovdje rođen i čiji će potomci ovdje živjeti, odnosno govori šta i kako da radi, posebno što to rade "oni koji samo avionom prelete preko ovih prostora".

Savčić je dodao kako bi volio da vidi sve velike moćnike svijeta, one koji predstavljaju takve države, pa i Palmera, kako bi se ponašali da su predstavnici malih zemalja. Niko nikad, kaže Savčić, za njih ne bi ni čuo ni znao.

"Nama ništa ne znači EU ako nemamo svoju Republiku Srpsku. Šta će nama EU za dio naroda koji će tu ostati bez ikakve autonomije i garancije za opstanak na tom prostoru", rekao je Savčić.

Prema njegovim riječima, ako bi birao između EU i Republike Srpske, uvijek će biti za Republiku Srpsku, kojoj će biti vraćena Dejtonska ovlaštenja.

"Ako može Republika Srpska u EU, naravno na način kako se mi dogovorimo u okviru BiH, onda nemam ništa ni protiv toga. Ali, EU bez Republike Srpske potpuno je besmislena – meni ne treba", rekao je predsjednik BORS-a.

POVEZANA VIJEST: Ovo je crvena linija preko koje se ne smije preći

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije