BiH

Savjet ministara BiH traži angažman većeg broja policajaca na istočnoj granici

Savjet ministara BiH traži angažman većeg broja policajaca na istočnoj granici
Foto: Arhiva | Savjet ministara BiH traži angažman većeg broja policajaca na istočnoj granici BiH

​SARAJEVO - Savjet ministara BiH u tehničkom mandatu će u izvještaju o migrantskoj situaciji zatražiti od Predsjedništva BiH podršku za angažman pripadnika inženjerijskih jedinica Oružanih snaga BiH, kao i većeg broja policajaca iz svih ministarstava unutrašnjih poslova u BiH kako bi se zaštitio istočni dio granice BiH.

Iz Savjeta ministara u tehničkom mandatu je saopšteno da je na današnjoj sjednici razmatrana informacija Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH u kojoj se ističe da je Službi za poslove sa strancima od 1. januara do 1. aprila prijavljeno 3.805 ilegalnih migranata.

Namjeru za podnošenje zahtjeva za azil u ovom periodu iskazalo je 3.446 lica, a zahtjev za azil podnijelo njih 77.

Najviše migranata je iz Pakistana (29,5 odsto), Sirije (11,9 odsto), Iraka (11,8 odsto), Alžira (10,7 odsto) i Maroka (8,9 odsto), dodaje se u saopštenju.

U razmatranoj informaciji navedeno je da su u periodu od 26. marta do 1. aprila Službi za poslove sa strancima prijavljena 482 nezakonita migranta, te da je u istom periodu namjeru za podnošenje zahtjeva za azil iskazalo 459 lica, dok je zahtjev za azil podnijelo pet lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije