BiH

Savjet ministara BiH zatražio da se mjere bezbjednosti podignu na najviši nivo

Savjet ministara BiH zatražio da se mjere bezbjednosti podignu na najviši nivo
Foto: Savjet ministara BiH | Savjet ministara BiH zatražio da se mjere bezbjednosti podignu na najviši nivo

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda zatražili su da se u BiH podignu mjere bezbjednosti na najviši nivo i da se poveća angažovanost pripadnika policijskih agencija na terenu.

Podizanje mjera bezbjednosti su zatražene na sastanku sa direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadom Vilićem i direktorom Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmanom Mehmedagićem, sa kojima je razgovarano o bezbjednosnoj situaciji, sa posebnim osvrtom na napad na Ambasadu SAD u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Savjeta ministara BiH, Vilić i Mehmedagić najavili su da će sve policijske i bezbjednosne agencije pojačati mjere bezbjednosti na nivo veći od uobičajenog, ali i naglasili da ne postoje informacije koje bi mogle biti razlog za uznemirenost građana BiH.

Za sada nepoznato lice je pola časa poslije ponoći bacilo eksplozivnu napravu u dvorište Ambasade SAD u Podgorici, a potom izvršilo samoubistvo. Mediji su nezvanično objavili da je riječ o četrdesettrogodišnjem Daliboru Jaukoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije