BiH

Savjet ministara danas o izmjenama zakona o OBA

Savjet ministara danas o izmjenama zakona o OBA
Foto: Arhivska fotografija | Savjet ministara danas o izmjenama zakona o OBA

SARAJEVO - Savjet ministara trebalo bi danas da razmatra Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji /OBA/ BiH i izvještaj o radu ove agencije za 2017. godinu.

Na dnevnom redu sjednice su Nacrt zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Pred ministrima će biti nacrt odluke o ratifikaciji ugovora o garanciji /Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj - prvi dio/ između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, te prijedlog odluke o odobravanju izdavanja dodatne garancije BiH prema ugovoru o drugom amandmanu na ugovor o zajmu između "Auto-puteva Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj /Banjaluka-Doboj - prva faza/.

Biće riječi i o Nacrtu odluke o ratifikaciji sporazuma o saradnji između Savjeta ministara i Vlade Srbije u procesu pristupanja EU.

Na dnevnom redu je i informacija o realizaciji aktivnosti u vezi sa ispunjenjem uslova za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/.

Savjet ministara razmotriće i prijedlog odluke o izmjeni odluke o uspostavljanju tijela za nadzor nad sprovođenjem Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma i njom predviđenih akcionih planova.

Pred ministrima će biti četvrti kvartalni izvještaj o sprovođenju mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz izvještaja o BiH za 2016. godinu.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o sprovedenim aktivnostima na izradi strategije zapošljavanja u BiH za naredni četvorogodišnji period.

Sjednica je zakazana za 12.00 časova, a po njenom okončanju biće objavljeno saopštenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije